De Wieringer Sanghers waren ook op de Boerenversmarkt

De derde editie van de Boerenversmarkt werd zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 gehouden bij de Kwekerij Siem Munster aan de Wierweg in Slootdorp. Na twee succesvolle edities stond de organisatie voor de taak deze keer weer net iets anders en beter te doen dan de voorgaande editie. Tijdens deze markt laten verschillendSONY DSCe telers zien wat voor een mooie en bovenal verse producten zij jaarlijks oogsten. Tijdens de overdekte markt kunnen mensen voelen, proeven, ruiken en dus ervaren wat er in deze regio allemaal verkrijgbaar is. Naast de markt zijn er ook vele randactiviteiten rondom de markt. Zowel voor jong als oud activiteiten die veelal raakvlakken hebben met de agrarische sector. Het was wederom een bijzonder weekend dat zeker de moeite waard is om ‘Vers te beleven’.

Het koor de Wieringer Sanghers was dit jaar gevraagd om op de zaterdag de middag SONY DSCop te luisteren met hun muzikale kunnen. We waren er veel te vroeg, maar dit was niet zo erg, want het was een leuke markt met mooie dingen die we nu op ons gemak konden bekijken.

Het eerste optreden van de Wieringer Sanghers was midden op het “Horecaplein”. Aangekondigd door speaker Piet Groot van de markt konden we daar met het optreden starten. Het bleek nog een knap warm klusje te zijn. Na het optreden werden de bonnen ingeleverd voor de welkome koele versnapering.Het tweede optreden was in de markhal. Het was daar gelukkig wat koeler. In een kakofonie van geluid werden de liederen gepresenteerd, waarbij de koorleden goed op hun dirigente moesten letten voor het juiste tempo en op het juiste moment van invallen. Om 15:45 uur was ons laatste optreden, wederom op het Horecaplein. Ditmaal hadden we plekje aan de zijkant veroverd. Al met al was het een heel gezellige dag, waar wij met het koor heel tevreden op terug kijken. .