De Wieringer Sanghers hebben een optreden in Woon en zorgcentrum De Nieuwpoort in Alkmaar.

De Nieuwpoort is een humanistisch woon- en zorgcentrum, gekenmerkt door een moderne uitstraling waarin openheid, licht en warme kleuren de toon zetten. NiKo is een samenwerking van De Nieuwpoort en De Kooimeer. Maar ook veel meer dan dat. NiKo wil uw buurman (of buurvrouw) zijn in de wijk. De goede buur die u helpt met een klusje in huis, die u voor u kookt als u dat zelf (al dan niet tijdelijk) niet meer kunt, die u met goede raad terzijde staat en u een veilig plekje biedt als u extra zorg nodig hebt. De buur bij wie u altijd terecht kunt voor een praatje of wat gezelligheid, maar die ook weet wanneer hij u met rust moet laten. Niet voor niets geldt het spreekwoord: een goede buur is beter dan een verre vriend.

Op woensdagavond 21 september 2016 waren de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende lied met de twee kukelende hanen “Wie wil er meeSONY DSC naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Ik zou wel eens willen weten”, en “De Orgelman”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “Het  Noordzeestrand”,  “Vissers van toen” en “Zeeman” ten gehore gebracht.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht. Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met het “Zeeroverslied” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Het Dorp” en “Nooit op Zondag”. Het koor eindigde het optreden met het “Naar de Kermis” en   “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte. Een van de dames in de zaal had nog een speciaal verzoeknummer, t.w. “Stijfselkissie”. Hoewel dit lied niet op het repertoire van het koor staat, wist het koor ook dit lied er nog redelijk van af te brengen.

Het publiek liet middels het applaus en het enthousiasme blijken dat ze erg van de avond genoten had.