De Wieringer Sanghers hebben een optreden bij Seniorenvereniging “De Kroon”.

Seniorenvereniging De Kroon heeft zitting en komt regelmatig bijeen in het seniorencomplex Kroonwaard in Middenmeer. Regelmatig organiseert de vereniging ook kleinschalige evenementen. Ditmaal, vanwege de komende carnaval, had de vereniging “De Wieringer Sangers” uitgenodigd.


Op vrijdagmiddag 24 februari 2017 was het koor uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “De Orgelman” en “Aan de Amsterdamse grachten”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Visserman”,  “Vissers van toen” en “Zeeman” ten gehore gebracht.

De zaal was opgefleurd met diverse vaasjes met tulpen, dus het lied “Ik heb mooie Tulpen” was ook heel toepasselijk.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht. Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met het “Zeeroverslied” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Het Dorp” , “Nooit op Zondag” en “Sophietje”. Het koor eindigde het optreden met het “Naar de Kermis” en “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte.

Op verzoek van het publiek werd als toegift nog een keer “Ik heb mooie Tulpen” gezongen. Het publiek liet middels het applaus en het enthousiasme blijken dat ze erg van de middag genoten had.