De Wieringer Sanghers waren in Woon Zorgcentrum Erasmus

 

20-augustus 2017; Erasmus is een woonzorgcentrum van Noorderbreedte.  Noorderbreedte biedt zorg aan vooral ouderen in Fryslân. Soms voor even, soms langer, soms voor altijd. Men kan terecht in een van deze woon zorgcentra of bij Noorderbreedte Revalidatie. Ook biedt Noorderbreedte zorg, dagbesteding en dagbehandeling. In en rond Erasmus is van alles te doen. In het gebouw vindt men groepswoningen voor mensen met dementie, appartementen voor wonen met zorg en huurappartementen. De groepswoningen hebben elk een huiskamer, de appartementen voor wonen met zorg zijn opgedeeld in buurten en hebben een buurtkamer. In de huis- en buurtkamers kunt u eten, koffiedrinken en aan activiteiten meedoen..

Dit jaar 2017, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het woon-zorgcentrum Erasmus. Het koor, altijd wel voor een uitje over de Afsluitdijk te vinden, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Leeuwarden aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Spiegelbeeld”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Visserman” en “Aan het strand van mooi Havanna” ten gehore gebracht.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met het “Zeeroverslied” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken.

In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Naar de Kermis” en “Nooit op Zondag” en een voordracht van Simon van den Bunt.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” en  “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.