Weekend weg door de Wieringers Sanghers 20 t/m 22 oktober 2017

Door Alka Wagemaker.

Zo vertrokken wij met regen naar Elspeet, waar wij om 11 uur in ’t Oud Veluwsch Eethuis wat gingen eten en drinken. Daar zaten we dan, Anton Heyboer (Jan), zoals hij vertelde tegen de serveerster, met 4 vrouwen en Piet had er maar 3. De pannenkoeken, koffie, salade en soep smaakten goed. Daarna snel vertrokken naar Epe, naar hotel “De Witte Berken”. Daar kregen we de sleutel van onze kamer en moesten wij meteen omkleden voor het optreden.
Om 13:30 uur reden we weg. We waren al een tijdje onderweg, roept Els: Ik ben mijn boek vergeten. Weer terug naar het hotel, geen boek, Els in de stress, racen naar Casa Bonita, en net op tijd aangekomen. Meteen zingen, Casa Bonita was een prachtig groot gebouw, waar we in een van de zalen een super show neerzetten (Nou ja, super?!?). Annie gaf de brui aan het spelen na de pauze, de standaard van Marjan viel om, maar …. blijven lachen! Toen was Els de autosleutel kwijt, maar die lag op tafel. We traden op tot 16:00 uur, gingen toen weer terug naar het hotel. Verkleden en mooi aangezeten met borreltje, heel gezellig en om 18:00 uur naar de kamer. Sommigen moesten nu nog verkleden.
Om 19:00 uur diner. Gebonden kippensoep, varkenshaasje, toetje met frambozen. Alles smaakte heerlijk. Om 21:30 uur begonnen we aan een pubquiz met hele moeilijke vragen. Magda riep: Als ik de eerste prijs win, ga ik bij Piet op zijn nek zitten! Gelukkig voor Piet won ze niet. We bleven nog nazitten tot 1 uur. Het was een mooie lange dag, hebben een goed hotel met mooie kamers en heerlijke bedden.   Zaterdagmorgen om 8:30 uur ontbijt, heerlijk uitgebreid. En, bijna allemaal fit! Om 10:00 uur vertrokken de meesten naar Epe om te winkelen. In de eerste de beste winkel zaten 3 vriendinnen aan de koffie, kwamen wij ook, kregen ook koffie. Inmiddels kwamen er nog meer bij en gingen we het Wieringer lied zingen, de verkoopster filmde dit voor de baas. Ze vonden het prachtig! Was erg gezellig en er werd flink gekocht. Ze hadden in die winkel een goede ochtend, maakten ze niet vaak mee. Om 13:30 uur gingen we terug naar het hotel, waar we heerlijk op het terras gezeten hebben. Piet met de accordeon, zingen!! Maar met een wijntje en biertje erbij. Super leuk.
Om 15:00 uur gingen we brunchen in het hotel, was weer heerlijk, en om 16:45 uur vertrokken we naar Beekbergen. Daar kwam de stoomtrein uit Apeldoorn, die was in Halloweenstijl. Er kwamen figuranten door de trein en die lieten je schrikken. Via Loenen naar Eerbeek en weer terug naar Loenen, waar we uitstappen moesten. Daar was een kerkhof met een Rockband die er speelde. Wij moesten in groepjes van 10 en 11 (De rest durfde niet en bleef in de trein), 3 km door het pikdonkere bos lopen. Nou, dat was een gegil in dat bos met die enge monsters, vossen, kettingzagen etc. Je schrok je wild! Natte broeken! Het was wel warm om te lopen, en we kwamen Sint en Piet ook nog tegen. Toen begon het ook nog een beetje te regenen. Gauw in de trein en weer terug naar het hotel. In het hotel rond de tafel met een saucijzenbroodje en gezellig een paar liedjes gezongen met Piet. Wat een feest, tot in de kleine uurtjes.   Zondagmorgen om 8:30 uur ontbijt, wederom heerlijk uitgebreid. En weer bijna allemaal fit! Het was weer een fijn weekend. Het bestuur heeft veel organisatiewerk verricht, onze dank daarvoor.
Op naar volgend jaar?!?