De Wieringer Sanghers waren te gast bij seniorenvereniging Kleine Sluis

24 november 2018. Keijzershoff in Anna Paulowna is een groot complex, dicht bij het winkelcentrum, de markt op woensdag en de bibliotheek. In Keijzershoff zijn niet alleen appartementen, er is ook een grote recreatiezaal waar verschillende organisaties activiteiten organiseren. U hoeft zich dus niet te vervelen!Wanneer u in Keijzershoff komt wonen, woont u in een tweekamerappartement. U woont hier zelfstandig. U huurt uw woning van de Woningbouwvereninging Anna Paulowna. Het grote voordeel van wonen in Keijzershoff is dat de zorg altijd dichtbij is. U krijgt de zorg namelijk van het thuiszorgteam van Samen wat in Keijzershoff gevestigd is. Dankzij de recreatievereniging en seniorenvereniging Kleine Sluis is er in Keijzershoff het hele jaar een aantrekkelijk activiteitenprogramma, met voor elk wat wils. Bijvoorbeeld een bingo, een voorstelling in de recreatiezaal of een modeshow. Ook zijn er vaste biljartmiddagen en wordt er een keer in de week door vrijwilligers les gegeven in

Even moed indrinken voor het lied “De Buurt”

het internetcafé.

In november 2018, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd door de seniorenvereniging Kleine Sluis is om een optreden te verzorgen in Keijzershoff. Het koor, altijd wel in voor een uitje, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Anna Paulowna aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Katinka”, en “Jan Klaassen de trompetter”. Ook werd door het koor “Het Dorp” en “Ach Margrietje” ten gehore gebracht. Tussendoor waren er ook nog een aantal voordrachten door een paar leden.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden

De dappere Patriotjes

voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met “De Patriotjes” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Spiegelbeeld”, “Naar de Kermis” en “Dans nog eenmaal met mij” en een voordracht van een koorlid. Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn”  en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had en er werd nog om een toegift gevraagd. Het koor gaf daar gehoor aan en besloot het optreden met het lied “De Waterkant”.