De Wieringer Sanghers besluiten het eerste halfjaar van 2019 met een optreden in zorgcentrum Noorderlicht in Hippolytushoef.

24 mei 2019. Hippolytushoef, Hippo in de volksmond, is het grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Het dorp heeft daardoor een regiofunctie met diverse winkels en verschillende restaurants. Noorderlicht ligt op loopafstand van het centrum. Binnen Noorderlicht is veel aandacht voor uw privacy, eigenwaarde en zelfstandigheid. Noorderlicht is een zeer compleet uitgerust zorgcentrum, met een goede maaltijdvoorziening en een uitgebreid dienstenpakket dat varieert van wasverzorging, een kabelkrant, een bibliotheek en een kapsalon tot een winkel, een uitgebreid activiteitenprogramma en een dagverzorgingsproject. Binnenkort gaat Noorderlicht gerenoveerd worden, om ook met de tijd mee te kunnen blijven gaan.

Dit jaar 2019, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in Noorderlicht. Het koor, altijd wel in voor een optreden, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in thuishaven Hippolytushoef aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Margrietje”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Waddenzee” en “Aan het strand van mooi Havanna” ten gehore gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Sofietje” en “Dans nog eenmaal met mij” en een aantal voordrachten.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” en  “Wieringer Kermis” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had en hoopten op het tot ziens.