De Wieringer Sanghers besluiten het eerste halfjaar van 2018 met een optreden in De Bron in Schagen

5 juni 2018. Vlakbij het centrum van Schagen, in de rustige wijk Hoep Noord ligt De Bron. Een ruime, lichte locatie waar u helemaal tot uzelf kunt komen. Gezellig biljarten op het binnenplein, koffie drinken op het terras of in het restaurant, deelnemen aan een van de vele activiteiten die er georganiseerd worden, of luxe uit eten tijdens Bron Culinair.

Dit jaar 2018, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in De Bron. Het koor, altijd wel voor een uitje, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Schagen aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Margrietje”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Waddenzee” en “Aan het strand van mooi Havanna” ten gehore gebracht.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met het “Zeeroverslied” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken.In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Naar de Kermis” en “Dans nog eenmaal met mij” en een voordracht van de dirigente.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” enĀ  “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.