De Wieringer Sanghers starten de optredens in 2018 in Heemskerk.

25 maart 2018; Woonzorgcentrum Westerheem is gelegen in een mooi park, voorzien van wandelpaden, bankjes en visvijver met fontein. Het centrum van Heemskerk ligt op 500 meter. Op 100 meter afstand vindt u een bushalte en het dichtstbijzijnde NS-station is Heemskerk. Westerheem is een nieuw, modern woonzorgcentrum, met mooie appartementen, brede gangen en zachte kleuren. Een sfeervol restaurant waar u zowel ‘s middags als ’s avonds met uw eventuele gasten warm kunt eten. In Westerheem kunt u meedoen aan uiteenlopende activiteiten zoals biljarten, handwerken, kienen, film, soosmiddagen, koersballen en koorzang. Verder is er onder andere een kapsalon, een winkel en een bibliotheek aanwezig.

Dit jaar 20187, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het woon-zorgcentrum Westerheem. Het koor, altijd wel voor een uitje te vinden, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Heemskerk aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Leugenbank” ,’De Waddenzee” en  “Aan het strand van mooi Havanna” ten gehore gebracht.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met het “Zeeroverslied” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken.

In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Naar de Kermis” en “Het dorp” en een voordracht van Arie Mooy.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” en  “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.