De Wieringer Sanghers treden op bij De Trambaan in Nieuwe Niedorp

15 november 2018. Loop vanuit De Trambaan naar buiten en u bent direct bij het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp. Wanneer u de hoek om slaat bent u in Winkel. Handig, alle faciliteiten op loopafstand. En ook evenementen, zoals de Kieledag in juni, de Floralia en het bloemencorso in september zijn op loopafstand.

De Trambaan is in 2012 geopend. U vindt hier alle vormen van zorg- en dienstverlening onder één dak, zoals huren bij Samen voor wie nog zelfstandig kan wonen maar de thuiszorg graag dichtbij heeft. Maar ook wanneer u meer zorg nodig heeft en u niet meer zelfstandig kunt wonen, kunt u in De Trambaan wonen met zorg.

In restaurant De Koppeling, het restaurant van De Trambaan, kunnen mensen van binnen en buiten De Trambaan de maaltijd nuttigen. Ook worden hier vele activiteiten georganiseerd en kunt u hier genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Niet alleen voor bewoners van De Trambaan, maar ook voor mensen uit het dorp.

Dit jaar 2018, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd door de Trambaan om een optreden te verzorgen in De Koppeling. Het koor, altijd wel in voor een uitje, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Nieuwe Niedorp aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Katinka”, en “Jan Klaassen de trompetter”. Ook werd door het koor “Het Dorp” en “Ach Margrietje” ten gehore gebracht. Tussendoor waren er ook nog een aantal voordrachten door een paar leden.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, geshowd aan het publiek.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met “De Leugenbank” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Spiegelbeeld”, “Naar de Kermis” en “Dans nog eenmaal met mij” en een voordracht van een koorlid. Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn”  en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.