De Wieringer Sanghers waren ook op de Folkloredag in het Zuiderzeemuseum in 2018

Zaterdag 26 mei 2018 moest de wekker worden gezet, want om tien uur moesten de leden van de Wieringer Sanghers al in het pak naar de Folklore dag ( of te wel het Klederdrachtfestival) in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. We waren op tijd op weg want we hadden afgesproken om om 11 uur met de boot, mee naar het museum te varen. Na aankomst van de boot was het even zoeken, we moesten verzamelen in een witte tent voor de algemene optocht om 12:30 uur. Veel Sanghers raakten wat verdwaald in het museum, maar gelukkig, iedereen wist de tent tenslotte toch te vinden.

Om 12:30 moesten we verzamelen voor de optocht en liepen we met alle groepen een rondje door het museum. Op het einde van de optocht werden er nog verschillende groepsfoto’s, en foto’s van de gehele groep, gemaakt.

Het eerste optreden van de Wieringer Sanghers was op het “Schoolplein” midden in het museum, tegenover het restaurant.  We stonden onder een dikke boom, dus lekker beschutting tegen de zon!

 

 

 

Het tweede optreden was bij de Pleintje Kampen.

 

Om 15:50 uur  was ons laatste optreden op het “Schoolplein”.

Al met al was het een heel gezellige dag, waarbij van ons allemaal veel foto’s genomen zijn. Het was wel warm, maar gelukkig kwam er af en toe een verkoelend briesje vanuit het IJsselmeer. Na het laatste optreden zijn we rustig aan weer terug naar de boot gegaan. Op  de boot waren de koorleden nog niet uitgezongen en werden er onder leiding van een van onze accordeonisten nog een paar laatste liederen gezongen.

Een nabericht: het was zo warm die dag dat één van de mannelijke koorleden zelfs door zijn schoenen zakte: