Optredens van de Wieringer Sanghers in de Raatstede en op de Zaanse Schans

tini

(door Tini van Dijke)

Vrijdagmiddag 16 augustus zijn de Wieringer Sanghers naar verzorgingshuis “De Raatstede” in Heerhugowaard geweest voor een optreden. Het koor zong voor een volle zaal met “op één heer na” allemaal dames. Het publiek had erg genoten, vooral de modeshow viel erg in de smaak, en niet te vergeten, ook de heren werden zeer gewaardeerd en kregen een enthousiast applaus.
Het parkeren bij “De Raatstede” verliep niet zo vlot. Je moest een speciale parkeerkaart halen bij de receptie, maar daar waren er tekort van, zodat er nog een paar bij de bewoners geleend moesten worden. De Wieringer Sanghers hadden een leuke middag, gelukkig zonder parkeerboetes.

Zaterdag 17 augustus moest de wekker worden gezet, want om negen uur moesten de Wieringer Sanghers al in het pak naar de Folklore dag op de Zaanse Schans. We waren er veel te vroeg, want met een halfuur waren we er al. Dit was niet zo erg hoor, want er was een leuke markt met mooie dingen die we nu op ons gemak konden bekijken. Later op de dag deden we dat nog een paar keer over. Bij de dochter van koorlid Ria B. kregen we koffie met een heerlijke stroopwafel (onder de middag kregen we daar ook een lunchpakket met lekkere broodjes en een flesje drinken, en ook nog een bon voor drinken of een ijsje).

 

Het eerste optreden van de Wieringer Sanghers was op het “Schippersplein” bij de ingang. Onze ladyspeakster zou daar haar verhaaltje bij doen, maar dat ging niet door, want de microfoon weigerde (kabelbreuk), en zonder microfoon houd je geen stem meer over, en dan gaat het zingen niet meer. Het tweede optreden was in het “Glop” vlakbij de poffertjeskraam met leuk publiek. Daarna de werden de bonnen ingeleverd voor de welkome versnapering. Om drie uur was ons laatste optreden in de “Kralentuin” vlak bij de uitgang met veel en enthousiast publiek. Al met al was het een heel gezellige zonnige dag, waarbij van ons allemaal veel foto’s genomen zijn. Ik denk dat de Wieringer Sanghers daardoor zowat de hele wereld overgaan.

Tot slot is het koor met een grote groep te eten geweest in de “Zingende Wielen”. Dit was een gezellige en smakelijke afsluiting van een geslaagde dag voor de Wieringer Sanghers.