“Azamara Evening” op de Zaanse Schans

Carolla

Wieringer Sangers aanwezig op een “Azamara Evening” op de Zaanse Schans, dinsdagavond 11 juni 2013.

Dinsdagavond 11 juni waren de Wieringer Sanghers aanwezig op een speciale avond op de Zaanse Schans. De Zaanse Schans was die avond afgehuurd voor een groot gezelschap van Amerikaanse toeristen, die met een cruise boot aangemeerd lagen in Amsterdam. Met bussen werden deze toeristen van Amsterdam naar de Zaanse Schans vervoerd.

Op de Zaanse schans werden ze rondgeleid langs de diverse mooie Zaanse huisjes en molens. Tijdens deze rondleiding waren er ook nog verschillende activiteiten, waarin het leven van vroeger werd uitgebeeld. Ook de Wieringer Sanghers maakten deel uit van één van de activiteiten. Met hun mooie Wieringer kledij van rond 1900 vormden de Wieringer Sanghers een prachtig plaatje.

 

Ondertussen zongen zij, begeleidt door Carola Walthers op haar trekzak, verschillende liederen, die normaal ook op hun repertoire staan. Verschillende leden van het Wieringer gezelschap flaneerden gedurende de avond ook nog door het dorpje. Een fijne bijkomstigheid was het, dat het gedurende de hele avond droog bleef en dat iedereen van een lekkere temperatuur mocht genieten.